Dutch Design Week poster

Stretch je verbeelding met dynamische verlichting

Invisua Lighting op de Dutch Design Week

Het thema voor de Dutch Design Week 2017 is STRETCH! DDW stelt dat “’Stretch’ de essentie van design is. Door je geest te stretchen, creëer je ruimte voor innovatie. Om je koers te wijzigen, de manier waarop je werkt, je omgeving en je kijk op de wereld. Om grenzen te verleggen en de nieuwe standaard te definiëren.”

Stretch je verbeelding

 

Stretch is een perfect thema voor Invisua Lighting. In feite is dat wat deze ‘Lightcreators’ elke dag doen, door onze verbeelding te stretchen en te focussen op het mogelijk maken van het onmogelijke. We spelen met licht, ontwerpen armaturen en stellen je in staat om ermee te spelen. We dagen de professionele verlichtingswereld uit en verleggen grenzen. We stimuleren de creativiteit van anderen en laten hen zien hoe het in beweging brengen van verlichting hun creatieve en commerciële doelstelling een boost kan geven. In dit blog stellen we nieuwe manieren voor om de verbeelding te stretchen met gebruik van dynamische verlichting in horecaomgevingen gebaseerd op onze licht expo bij EAST gedurende de Dutch Design Week 2017.

Aandacht trekken

 

De eerste uitdaging voor Invisua tijdens de Dutch Design Week is om aan te tonen dat werken met dynamische verlichting een zeer effectieve manier is om de aandacht te trekken. De Expo-locatie is een gloednieuw restaurant genaamd EAST, gelegen in het Innovation Powerhouse op Strijp-T. Dit was voorheen geen horecalocatie, dus we moeten de aandacht van voorbijgangers zien te vangen, zodat het restaurant de mensen opvalt en ze binnenstappen. Daarvoor werken we met dynamische lichtscènes, met kleur en contrast. Gelukkig is het menselijk oog erg gevoelig voor kleine veranderingen in kleur en lichtopbrengst.

Restaurant East Dutch Design Week

Zorgen dat EAST opvalt

EAST vertegenwoordigt de multiculturele samenleving in Eindhoven en verenigt verschillende rijke culturen, keukens en producten. Smaken uit het Westen worden gecombineerd met smaken uit het nabije en verre oosten, van Turkije tot Maleisië en van Libië tot India. Om EAST een echte oosterse sfeer te geven, werken we met veel contrast en warme kleuren. Gele, oranje en rode tinten die de enorme bloemstukken in het restaurant aanlichten, geven EAST de juiste context en sfeer.

Een organische flow creëren

Het ontwerp van een inspirerende horeca setting komt neer op het creëren ​​van de juiste context en sfeer. Hoe zorg je ervoor dat je bezoekers op een natuurlijke manier door het restaurant bewegen? Hoe laat je gebieden opvallen en zorg je dat ze de aandacht krijgen die ze verdienen? Spelen met kleurinstelbare spectrumverlichting kan een krachtig effect hebben op bezoekers. Invisua stelde EAST in staat om de beleving van het restaurant te sturen in de door hen gewenste richting. Tijdens de Dutch Design Week experimenteerden we met de verlichting om mensen gemakkelijk door het restaurant te laten bewegen. Met onze Create-app kunnen we de lichtscène aanpassen wanneer we willen, zo vaak als we willen.

Create Colorpicker Spectrum