selfridges christmas 2016 tile

HET KERSTFEEST BIJ SELFRIDGES IS BEGONNEN MET INVISUA

De officiële lancering van de iconische kerstetalages van Selfridges, Oxford Street, Londen vond vorige week plaats. Het thema van dit jaar is getiteld ‘shine on!’ Het is een open uitnodiging voor iedereen om de feestdagen te vieren en van deze kerst een groot feest te maken. Deze etalages zetten de Kerstman in een feestmodus, met uitgebreide, leuke ontwerpen die stilistisch zijn, gedurfd en verfijnd met nostalgische retro-hints. Glanzend wit, felrood, hemelsblauw, iriserend, neon kleuren, confetti en sneeuw is overal in elk van de individueel ontworpen etalages. De ramen schreeuwen “Happy” met een hoofdletter H.

 

Voor het tweede jaar op rij wendde het creatieve team van Selfridges zich tot het in Harrogate gevestigde Progress Lighting Limited om de kerstetalages te verlichten. Dankzij het de etalage indeling van dit jaar kon het ontwerpteam van Progress Lighting een aantal verbazingwekkende verlichtingsconcepten bedenken. Elke etalage van Selfridges is uitgerust met onze Invisua Masterspot 2, draadloos gestuurde, instelbare LED-lichtarmaturen in kleur. Hierdoor kan Progress Lighting individueel elk lichtarmatuur bedienen en dynamische lichtsensaties creëren om deze geweldige etalages te accentueren en te verbeteren.

Christmas 2016 Selfridges case 2

Elke etalage is individueel ontworpen en dat geldt ook voor de verlichting. De ene etalage kan worden verlicht met warm witte verlichting, het andere met koel wit licht en het volgende kan een in kleur veranderende disco zijn met het lichteffect van een regenboog die de etalage animeert en het feest echt tot leven brengt. In totaal zijn er in de etalages van dit jaar bijna 100 Masterspot armaturen toegepast. Alles draadloos geprogrammeerd door Progress Lighting-ingenieurs met behulp van onze web-app “Invisua Create”.

Daarnaast ontving Progress Lighting dit jaar ook de opdracht van Selfridges om twee op maat gemaakte verlichtingsdisplays te ontwerpen en te produceren die de kernboodschap van de etalage indeling van dit jaar vormden. De resultaten zijn de op de jaren ‘70 geïnspireerde disco dansvloeren.

 

Eén display is geïnstalleerd in een van de etalages aan Oxford Street, het andere bevindt zich in het hoofdatrium van Selfridges op de tweede verdieping. Beide hebben een leuk visueel display, waarbij de kerstman danst in “nigh fever” -stijl in een geweldige zilveren lovertjes-outfit. De raamdisco-dansvloer is een boogvormig scherm van 3,3 m bij 1 m, met RGB-kleurwisselingsblokken die flitsen op het ritme van de kerstgeluiden die worden uitgezonden door een slim muzieksysteem dat in de ramen wordt gebruikt om de klantervaring te verbeteren. De tweede dansvloer is een 1,2 mx 1,2 m display en heeft ook RGB-kleur veranderende animaties.

Christmas 2016 Selfridges case 6
Christmas 2016 Selfridges case 7

In de afgelopen twaalf maanden heeft Progress Lighting met de creatieve teams van Selfridges gewerkt om 6 verschillende etalage indelingen op te leveren. Afgelopen kerst hebben we een verbazingwekkend verlichtingsplan afgeleverd voor de door sterrenbeelden geïnspireerde ‘Reis naar de sterren’ etalages. Dit werd gevolgd door het thema ‘Bright Young Things’ in januari, ‘The Body Shop’ geïnspireerde etalages voor Pasen 2016 en de zomermaanden zagen een viering naar Shakespeare met de inspirerende ‘Shakespeare Refashioned ACT 1 en Act 2’ campagnes. Al dit werk heeft geresulteerd in een nominatie voor de verlichtingsindustrie voor Progress Lighting, gevolgd door een plek op de shortlist voor de Lux-prijzen 2016. Progress Lighting staat op de shortlist in de categorie ‘Retail-installatie van het jaar’. Deze zullen volgende maand worden aangekondigd tijdens een gala-evenement in Londen.

Rod Pallister, directeur bij Progress Lighting, zei: “Dit jaar was echt speciaal. Om de afgelopen 12 maanden aan zulke verbazingwekkende en diverse thema’s voor Selfridges te hebben mogen werken en vervolgens de resultaten erkend te zien door onze collega’s in de branche, is een zeer grote eer. We staan op de shortlist voor de LUX-awards naast een aantal grote namen in de branche. Om met ons kleine team hier bij Progress Lighting een plek te hebben naast zulke grote bedrijven is een fantastische prestatie. We komen er na ongeveer een maand achter of we de prijs hebben gewonnen, tot die tijd houden we onze vingers stevig gekruist. Hoe dan ook, ongeacht de uitslag tijdens de prijsuitreiking, voelen we ons al als de grote winnaars. Onze Invisua Masterspot 2 werd pas gelanceerd in juli 2016, om onze armaturen het meest iconische warenhuis ter wereld te laten verlichten en om ons werk dagelijks aan duizenden klanten te laten zien, is het beste resultaat waar een bedrijf ooit op zou kunnen hopen.”`

Christmas 2016 Selfridges case 5