LEOLUX, NEDERLAND

“Dit systeem is van grote toegevoegde waarde bij de keuze van bekledingsmaterialen. Klanten zijn sneller overtuigd van hun keuze omdat ze hebben
kunnen ervaren hoe de bekleding er onder verschillende verlichtingsomstandigheden uit komt te zien.”

 

Vivian van Loon, Manager van Leolux Design Centers Nederland

EERSTE INNOVATIEF VERLICHTE STALENKAMER VAN EUROPA

Bij de aankoop van een meubelstuk is de keuze van de bekleding zeer belangrijk. Licht is uitermate bepalend voor hoe een product wordt ervaren. Daarom heeft Leolux als eerste partij in Europa gekozen voor het innovatieve instelbare verlichtingsconcept van Invisua voor de beoordeling van bekledingsmaterialen.

 

“Voor de beoordeling van bekledingsmaterialen gaan veel adviseurs van meubelzaken met de klant naar buiten. Daglicht geeft vaak een helder beeld van de echte kleur van het materiaal. Maar je bent sterk afhankelijk van het weer en de lichtomstandigheden op dat moment. Bovendien vertelt daglicht je niet hoe de bekleding ’s avonds toont, bij kaarslicht of gedimd kunstlicht” zegt Vivian van Loon, Manager van Leolux Design Centers Nederland.

 

“Met het instelbare lichtsysteem van Invisua kunnen aan klanten in de showroom al deze omstandigheden getoond worden. Daarmee zorg je ervoor dat de gekozen bekledingsmaterialen onder álle lichtcondities de goede keuze blijken.”

HET EFFECT VAN LICHT OP BEKLEDINGSMATERIALEN

Kunstlicht bestaat in vele varianten zoals kaarslicht, halogeen en warm of juist koeler LED licht. Ook daglicht verandert continu: een bewolkte dag heeft een heel ander kleurenspectrum dan een zonnige dag of een zonsondergang. “De kleur van het licht is van grote invloed op onze beleving van bekledingsmaterialen. Wil je de juiste materialen kiezen en combineren, dan moet je de stoffen eigenlijk onder al deze lichtcondities bekijken.

 

Daarom is het belangrijk om in de showroom uiteenlopende lichtomstandigheden te kunnen simuleren” vertelt Matthijs Keuper, Managing Director Invisua Lighting. Via een smartphone of tablet kunnen de adviseurs van Leolux nu eenvoudig verschillende kleurinstellingen kiezen waarmee de klant direct ziet hoe het materiaal of de combinatie van materialen hierop reageren.

MEER ZEKERHEID BIJ AANKOOP

Vivian van Loon, Manager van Leolux Design Centers Nederland is enthousiast: “Onlangs bleek bij een combinatie van 3 verschillende kleuren binnen een set
eetkamerstoelen dat het contrast alleen bij daglicht goed zichtbaar was. ’s Avonds viel juist de manier van weven en het patroon meer op. Dankzij de innovatieve
verlichting van Invisua konden we dit perfect simuleren. Dat gaf de klant een zeker gevoel over zijn keuze.”