seduced by

5 manieren om meer klanten naar uw winkel te trekken met dynamische verlichting

De retail uitdaging

Retailontwerp verandert voortdurend. Retailconcepten moeten keer op keer opnieuw worden uitgevonden om succesvol te zijn. Retailbedrijven zijn op zoek naar manieren om waarde toe te voegen aan hun merken en om klanten aan zich te binden. Om dit te doen, richten ze zich op het creëren van een uitstekende winkelervaring voor hun klanten, met behulp van hun winkelbeleving en aantrekkelijke etalages. Dynamische verlichting is een krachtig hulpmiddel om de aandacht te trekken en kan een verrassende rol spelen bij het creëren van uitstekende winkelervaringen. In deze blog stellen we 5 manieren voor om meer klanten aan te trekken met dynamische verlichting.

1. Maak krachtige beelden met schaduw

Wist je dat het combineren van warm wit licht en koel wit licht in één presentatie een visueel interessant beeld oplevert? Het gebruik van knusse, warm witte verlichting in combinatie met frisse, helderwitte verlichting kan ervoor zorgen dat producten optisch loskomen van de achtergrond en echt in het oog springen.

 

2. Varieer de velrichtingsrichting

Niets is zo fascinerend en aantrekkelijk als de constant veranderende schoonheid van het daglicht, die tijdens de dag, het seizoen en als gevolg van verandering in het weer. In vergelijking met daglicht is statische winkelverlichting erg oninteressant om naar te kijken. Retailverlichting zou veel aantrekkelijker en opvallender zijn als het lichtontwerp werd geoptimaliseerd voor de getoonde producten, met dynamische verlichting die naar verloop van tijd verandert, op basis van de tijd van het jaar of zelfs op basis van het moment van de dag!

3. Creëer dynamische lichtscènes

Dynamische verlichting kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het trekken van de aandacht van uw klanten door de kleur, het contrast of de lichtsterkte te veranderen op basis van de tijd van het jaar, het seizoen of zelfs het tijdstip van de dag. Het is krachtig om heldere, verzadigde kleuren te gebruiken om de aandacht te trekken. Natuurlijk wilt u niet dat uw presentatie oververzadigd is of eruitziet als een kleurencarnaval. Gelukkig kunnen zelfs de subtielste variaties in kleur of contrast de aandacht van mensen vestigen op de gepresenteerde producten. Het menselijk oog is erg gevoelig voor kleine veranderingen in kleur en lichtuitvoer. Dynamische veranderingen in de lichtscène kunnen worden gebruikt om de aandacht van de klant in een ruimte te sturen. Met de dynamische verlichting van Invisua kunt u de etalageverlichting laten veranderen, zodat de klant nooit twee keer dezelfde etalage zal zien, zonder veranderingen in de getoonde producten aan te brengen.

vrijheidsbeeld
videoposterformat3

4. Creëer gekleurde schaduwen

Kleur en contrast kunnen worden gebruikt om fascinatie te creëren en klanten te verleiden. Gekleurde schaduwen brengen de etalage echt tot leven. Met dynamische verlichting kunt u verlichtingsmethoden uit het theater gebruiken om de beleving van de etalage te intensiveren. Kleurrijke schaduwen maken de presentatie fascinerend en voegen emotie toe. Hierdoor kunnen visual merchandisers profiteren van de psychologie van licht.

“The magnificent lighting opportunities afforded by the Invisua Masterspot fixtures have already brought our Christmas window displays to life.”

James Barnett, Selfridges & Co, Production Manager for Creative Presentation

5. Focus op de juiste producten

Het creëren van een dynamische en opvallende retail presentatie draait alles om het grotere geheel, maar in de detailhandel is verkoop essentieel. De beste ontwerpen richten de aandacht op de juiste producten, om daar meer te van verkopen. Dynamische verlichting stelt u in staat om de helden te kiezen in de presentatie worden getoond. Dynamische verlichting biedt u de flexibiliteit in verlichtingsontwerp die u nodig heeft om meer mensen naar uw winkel te trekken en uw omzet te maximaliseren. Daarmee maakt uw verlichtingsinstallatie deel uit van de visual merchandise strategie. De verlichting zal uw merk kracht bijzetten!

De dynamische LED verlichtingsoplossing van Invisua Lighting

Invisua Lighting produceert een robuust, dynamisch LED verlichtingssysteem. De dynamische LED verlichtingsoplossingen van Invisua zijn moeiteloos toe te passen in zowel bestaande als in nieuwe retail- en horecaomgevingen. Laat u betoveren door de dynamische LED-verlichtingsoplossingen van Invisua Lighting. Invisua Lighting heeft de kracht en controle van theaterverlichting naar de detailhandel en horeca gebracht. Het resultaat? Adembenemende displays en presentaties die je absoluut zullen verbazen. De dynamische LED-verlichtingsoplossingen van Invisua zijn de visuele merchandisingtool van de toekomst. Dat is waarom we onszelf ‘Lightcreators’ noemen.

hunkemöller amsterdam long tile christmas