magasin du nord high 3

Magasin, Copenhagen

“Onze eerste indruk, geweldig! Het Invisua verlichtingssysteem heeft ons idee achter de kerstetalages echt tot uiting gebracht, de verlichting voegt er zelfs drama aan toe en geeft onze winkel een nieuwe dimensie.”

Stella Johnsson, Campaign Creative Manager, Magasin

magasin du nord high 1
magasin du nord high 2
magasin du nord high 4

LANCERING TIJDENS DE GROOTSTE CAMPAGNE VAN HET JAAR

Het prestigieuze warenhuis Magasin heeft gekozen voor het verlichtingssysteem van Invisua Lighting om de etalages van hun flagshipstore in Kopenhagen te upgraden. Bij de onthulling van hun betoverende kerst etalages werd de nieuwe verlichting geïntroduceerd. Elk jaar is het een uitdaging voor Magasin om het mooiste ‘Julehus’ (kersthuis) van de wereld te bouwen. “Het is de grootste campagne van het jaar en voor ons ook de belangrijkste. Vaste klanten bezoeken het hele jaar door Magasin. Maar rond Kerstmis zijn alle Deense mensen geïnteresseerd in het bezoeken van Magasin. Ze zijn enthousiast om te zien hoe Magasin eruitziet en om hier hun kerstcadeaus te kopen.”

NIEUWE MANIEREN OM BOVEN HET MAAIVELD UIT TE STEKEN

Werken met verlichting was niet het eerste waar het team bij Magasin aan dacht. Denemarken is erg donker in de herfst, winter en lente. Dus de lichten kunnen hun werk het grootste deel van de tijd perfect doen. Ben Pashley, Stores Creative Manager bij Magasin du Nord; “Aanvankelijk was het team dat we moesten overtuigen een beetje sceptisch, er was enige aarzeling. Gelukkig zijn we erin geslaagd om hen ervan te overtuigen het eens te proberen. Toen ze de verlichting live zagen, waren ze verbaasd over het effect. ”

NIEUWE KANSEN OM MENSEN TE TREKKEN

De nieuwe dynamische verlichting biedt Magasin veel nieuwe mogelijkheden. “We hebben veel moeite gehad met de zichtbaarheid van onze ramen. Hoewel er veel verkeer langskomt, is er een groot verschil tussen auto’s en mensen. Mensen gaan te voet en met de fiets langs de etalages. Maar auto’s die voorbij de etalages rijden, zien de etalages van een grotere afstand. Voorheen, zonder kleur, was er niet veel te zien vanaf een afstand. Nu hebben mensen interactie met de etalages.

Een ander voordeel is met seizoensgebonden campagnes. Nu kunnen we voor een campagne eenvoudig de kleuren van de muren veranderen zonder ze te hoeven schilderen. De etalages zullen absoluut de aandacht trekken van voorbijgangers die wandelen, fietsen en voorbijrijden in hun auto. “Werken met licht op deze manier is iets waar nog niemand aan had gedacht. Mensen zullen verrast zijn”, zegt Stella Johnsson.

 

Invisua werkte nauw samen met het Deense verlichtingsadviesbureau LIK Lighting om van deze fantastische etalages een echte kerstwonderwereld te maken.

Magasin du Nord Window 4 Different
Magasin du Nord Window 4