SELFRIDGES GROOTSTE CREATIEVE CAMPAGNE OM SHAKESPEARE'S 400STE VERJAARDAG TE VIEREN


INVISUA’S ARMATUREN VERLICHTEN DE ETALAGES

Selfridges lanceert de grootste creatieve campagne tot nu toe ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de dood van Shakespeare. Het project wordt “Shakespeare Refashioned” genoemd. Het bevat een wereldprimeur: het warenhuis in Londen maakt van een deel van de winkel een theater. Verder bevat het project de lancering van een reeks limited edition-producten, een fotosamenwerking met Mary McCartney, een reeks samenwerkingsverbanden met ontwerpers, muzikanten en dramagroepen en de ‘meest ambitieuze etalage tot nu toe’ van de winkel. “Shakespeare Refashioned” wordt gelanceerd op 4 juli en loopt tot midden oktober.

Rodarte, Romeo & Juliet – “Dus glimlach in hemelsnaam om deze heilige daad.”

shakespeare window selfridges case 3

MEEST AMBITIEUZE ETALAGES TOT NU TOE

 

Meer dan 110.000 mensen kijken elke dag naar de Oxford Street etalage van de Londense flagshipstore van Selfridges. Sinds 2011 gebruikte Selfridges hun etalage als een creatief talentplatform. Voor de Shakespeare Refashioned vroegen ze modeontwerpers zoals Dries van Noten en Simone Rocha om de etalages van de winkels te versieren met scènes die waren geïnspireerd op de bard.

De eerste fase, of handeling I, van de etalage campagne zal kledingstukken bevatten die zijn geïnspireerd door enkele van de beroemdste komedies en romans van de toneelschrijver, waaronder ‘A Midsummer Night’s Dream’, ‘Romeo en Julia’ en ‘Much Ado About Nothing. Terwijl voor de tweede fase, of Act II, kleding van ontwerpers zoals Rick Owens, Givenchy en Gareth Pugh te zien zullen zijn, geïnspireerd door de tragedies van Shakespeare.

 

Ontwerpers waaronder Christopher Kane, Alexander McQueen, Maison Margiela, Craig Green, Rick Owens en Simone Rocha, hebben onder meer een mix van archief, eenmalige en couture stukken aangeboden die de geest van Shakespeare’s werk vangen, om de Oxford Street etalages aan te kleden.

Het visual merchandise team van Selfridges en de modeontwerpers gebruikten de draadloos bediende Invisua Masterspot 2 track armaturen om de scènes te verlichten. In 2015 begon Selfridges met het verlichten van de kerstetalages met het thema ‘Journey to the Stars’ door middel van de Invisua Masterspot 2 track.

“De prachtige verlichtingsmogelijkheden van de Invisua Masterspot armaturen hebben onze kerstetalages echt tot leven gebracht”, aldus James Barnett, Selfridges Production Manager Windows en Creative. Sindsdien wordt de dynamische LED-verlichting van Invisua in al hun etalages gebruikt.

shakespeare window selfridges case 6
shakespeare window selfridges case 9

De Masterspot 2 armaturen zijn bij uitstek geschikt voor dit project vanwege hun vermogen om een ​​hoge lichtsterkte van 35.000 candela (3200+ lumen) met een uitstekende kleurweergave (CRI = 95, R9> 90) en een instelbare stralingshoek van 12-24 ° te produceren. De armaturen zijn in staat vrijwel elke kleur te produceren, van alle tinten wit licht tot de meest verzadigde RGB-kleuren. Met behulp van vier tot acht armaturen per venster, produceren sommige Masterspot 2 spots uiteenlopende witlichten, terwijl andere zorgen voor gekleurd, dynamisch licht zoals beschreven in de lichtscene.

De ontwerpers creëerden ook een reeks exclusieve producten die in de winkel worden verkocht. Deze omvatten een florale sjaal met een beperkte oplage door Erdem, een collectie handtascapsules van Dries en een sweatshirt, korte broek en sjaal van Hamlet door J.W. Anderson.

Het warenhuis van Londen lanceerde een theater met 100 zitplaatsen waardoor klanten een productie van Shakespeare konden bekijken die werd gerepeteerd en uitgevoerd, genaamd het Refashioned Theatre. Deze locatie heeft een traverse-podium, een bespreekbureau, een designer royal box en een op maat gemaakte verlichtingsinstallatie van White Light.

Selfridges werkt samen met theatergezelschap de factie, die het toneelstuk ‘Much Ado About Nothing’ in de Oxford Street-winkel speelt. Het theatergezelschap biedt het publiek de kans om repetities te kijken, die Selfridges vergelijkt met de ervaring die shoppers krijgen terwijl ze naar hun eigen etalages kijken.

shakespeare window selfridges case 13
shakespeare window selfridges case 11

“Shakespeare maakt deel uit van het dna van onze creatieve wereld en van de hedendaagse samenleving. De gesproken woorden, de opgeroepen beelden, de gerealiseerde dromen zijn van onze tijd en van die van hem “, zei Linda Hewson, creatief directeur bij Selfridges. “De creativiteit samengebracht ter ere van Shakespeare’s leven en werken zullen verhalen vertellen waarvan we denken dat de bard er trots op zou zijn.”