HET NIEUWE INSTITUUT, ROTTERDAM

“Laat je lichtplan niet geleid worden door technologie, maar door een prachtige totaalervaring en dynamiek.”

Roger Casteelen, Livingprojects Concept & Design

THEATERVERLICHTING VOOR EEN UNIEKE ERVARING

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is een museum, agentschap en archief voor architectuur, design en digitale cultuur. Voor hun restaurant wensten ze extra aandacht en zichtbaarheid van buitenaf en een uitstekende ervaring voor hun gasten binnen. Met behulp van de verlichtingsoplossingen van Invisua zijn ze er in geslaagd om theatrale verlichting te creëren in de horecagelegenheid. De onbeperkte kleurinstellingen geven het interieur een unieke ervaring. En stelt hen in staat om te focussen op de juiste onderdelen van de inrichting. Dankzij de enorme glaspartijen is de verlichting ook van buiten zeer indrukwekkend.

ENORME IMPACT MET SLECHTS 10 ARMATUREN

Het gerealiseerde effect werd bereikt met gebruik van slechts 10 armaturen. “Het verlichtingssysteem van Invisua is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. De Masterspots zijn gemonteerd op universele 3-fase tracks. Dankzij de Create-app is de verlichting eenvoudig te bedienen voor elke medewerker. “Zegt Roger Casteelen.

 

Invisua werkte in het voorjaar van 2016 nauw samen met onze Nederlandse partner Livingprojects om de verlichting in Het Nieuwe Instituut te installeren.