Genomineerd voor Lux Awards 2016

mailbanner20160823

Onze dynamische etalageverlichting bij Selfridges is genomineerd voor het prestigieuze Lux Awards 2016.

Etalages Selfridges verlicht door Invisua Masterspot 2

Het project met dynamische etalageverlichting bij het Londense warenhuis Selfridges is verzorgd door Progress Lighting in de UK in samenwerking met Invisua. In de etalages hangen onze Masterspot-2 armaturen. Het dynamische verlichtingsproject startte in 2015 met de initiële oogverblindende kerst etalages geïnspireerd door de 12 tekens van de dierenriem (sterrenbeelden). Het oorspronkelijke tijdelijke verlichtingsproject kreeg een vervolg. Inmiddels hangen meer dan 100 Masterspot 2 armaturen als vaste verlichtingsinstallatie in alle 24 etalages. Deze zorgen voor de verlichting van de etalage’s, waarvan de thema’s elke drie maanden wisselen. Zoals ‘The Bright New Things’, ‘The body Studio’ en op dit moment voor de presentatie van meer dan 400 jaar Engelse geschiedenis met de campagne ‘Shakespeare ReFASHIONed‘.

 

Lux Awards

Elk jaar worden de prestigieuze Lux Awards uitgereikt. De lijst met nominaties bestaat uit een reeks van indrukwekkende projecten en inventieve nieuwe technologieën. Een team van deskundige juryleden -inclusief ervaren bestekschrijvers en eindgebruikers van verlichting- beoordelen de ingediende projecten. Zij bezoeken de locaties en spreken met de belangrijkste betrokkenen. Vervolgens selecteert de jury die projecten waarvan zij geloven dat ze een kans hebben op het winnen van een felbegeerde Lux Awards trofee. Het zijn alle projecten die er zowel fantastisch uitzien, de opdracht vervullen en energie en onderhoudskosten omlaag brengen.

 

videoposterformat3

 

Categorie  “Retail verlichtingsproject van het jaar”

Het Selfridges project is een van de zeven genomineerden in de categorie “Retail verlichtingsproject van het jaar”. De winnaar wordt bekendgemaakt op 24 november tijdens de Lux Awards 2016 in London.

 

videoposterformat5