Nieuwe Horeca verlichting voor Het Nieuwe Instituut

Bij kortstondige exposities van drie maanden waarbij per expositie een totaalbeleving wordt gecreëerd speelt verlichting een belangrijke rol. Het Nieuwe Instituut heeft bij onze klant Romar de opdracht neergelegd om een verlichtingsoplossing te bedenken die een technische beleving creëert en per expositie opnieuw is in te stellen. Voor de oplossing is gekozen voor de Invisua Masterspot 2 Track.

 

Horeca verlichting naar elke sfeer aan te passen

Het Nieuwe Instituut, gelegen in de innovatieve stad Rotterdam, onderzoekt de betekenis van architectuur, vormgeving en e-cultuur voor de maatschappij en faciliteert de dialoog tussen de ontwerpdisciplines en de samenleving. Zij organiseren tentoonstellingen, onderzoeken, lezingen, fellowships en publicaties. Binnen alle activiteiten zijn ‘ontwerp’ en ‘innovatie’ kernbegrippen voor Het Nieuwe Instituut.

Romar ontwerpt licht- en belevingsconcepten op basis van duurzame LED-producten en levert totaaloplossingen met LED producten voor de Hospitality-, Experience-, Horeca-, Zorg-, Retail- en Utiliteitsmarkt. Romar heeft de technische beleving gecreëerd voor de horeca omgeving van Het Nieuwe Instituut. De focus moest voornamelijk op het horeca- en entreegebied liggen.

 

combi_3

 

Een zo groot mogelijk resultaat

De wens is om de armaturen zo modulair mogelijk te maken, zodat deze voor elke expositie kunnen worden gebruikt. Gekozen is voor de Masterspot 2 Track van Invisua. Het Nieuwe Instituut kan hiermee de verlichting per expositie opnieuw instellen en per expositie een totaalbeleving creëren.

Middels een gebruikersvriendelijke app zijn de led spots draadloos te sturen naar verschillende kleuren en lichtscènes. Zowel basis als pastelkleuren zijn makkelijk toe te passen. Door de hoge intensiteit en kwaliteit van de spots is het doel bereikt: met zo min mogelijk armaturen een zo groot mogelijk resultaat behalen.

 

combi_4

 

Technische specificaties entree & horeca verlichting

Deze horeca verlichtingsoplossing is gerealiseerd met Invisua LED spots welke gemonteerd zijn op een 3-fasenrails. De spots communiceren draadloos met de Invisua Create web-app.

Elk armatuur kan op hoge kwaliteit wit licht maken met een instelbare kleurtemperatuur van 1000 tot 25000K. Daarnaast zijn de armaturen ook in te stellen op elke willekeurige kleur uit een pallet van miljoenen mogelijkheden. Door de instelbare bundelhoek (van 12 tot 24 graden) kunnen de armaturen op 6 meter hoogte geplaatst worden en het werkgebied nog steeds voldoende verlichten.

 

combi_5 

Technische eisen entree & horeca verlichting

  • Draadloze sturing
  • CRI hoger dan 95
  • Instelbaar witlicht 1000 – 25.000 Kelvin
  • Instelbare bundelhoek 12 – 24 graden
  • Instelbare kleuren
  • aan te sluiten op 3 fasen tracksysteem