Nieuwe color picker

Invisua Lighting heeft onlangs de geheel vernieuwde ‘color picker’ gelanceerd. Deze nieuwe interface is standaard aanwezig op de Invisua Lightport, naast de bestaande scène selectie tool. Beide interfaces kunnen worden gebruikt op iedere smartphone, tablet of pc.

Met deze nieuwe color picker is het mogelijk ieder armatuur individueel aan te sturen en op iedere gewenste kleur te zetten, of dit nu een wittint betreft, of een RGB kleur. In het midden van het scherm kunnen de wittinten, die exact op de blackbody locus (BBL) liggen, gekozen worden. Door vanuit daar omhoog of omlaag te bewegen kunnen meer diepere kleuren gekozen worden.

Het mooie van deze nieuwe tool is het geleidelijke verloop van een exact witte kleur naar een kleur net boven of onder de blackbody locus. Dit is zeer nuttig voor het accentueren van specifieke kleuren van een object, door het kiezen van een net niet exact wit (off-white) kleurpunt van het licht. Men kan starten met de standaard kleurtemperatuur zoals gebruikt in rest van de ruimte, en langzaam dan naar boven of beneden bewegen met de indicator totdat het gewenste effect is bereikt.

Daarnaast kunnen de armaturen individueel tot 0,1% gedimd worden en kunnen ze aan en uit gezet worden met de schakelaar bovenin het scherm. Door de indicator met de ‘A’ te verschuiven kunnen alle verbonden armaturen tegelijk van kleur worden veranderd, gedimd worden, of aan/uit gezet worden.

 

myinvisua2